Οι νέοι στο στόχαστρο (της φωτογραφικής μηχανής)

(c) Vicky Markolefa
Contrast Thessaloniki Photo Festival (c) Vicky Markolefa

Δύο εκθέσεις με τους νέους στο επίκεντρο έρχονται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας CONTRAST/ΑΝΤΙΘΕΣΗ.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν συνολικά 6 εκθέσεις εκ των οποίων 2 είναι αφιερωμένες στους Νέους. Η πρώτη είναι η ομαδική έκθεση με θέμα «Χρόνος» με έργα νέων δημιουργών έως 35 ετών. Η δεύτερη είναι η ομαδική έκθεση «…Με τον ανθό της νιότης», στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόσωπο των νέων μέσα από την ματιά σύγχρονων φωτογράφων. Οι υπόλοιπες εκθέσεις του φεστιβάλ είναι ανεξάρτητες από την παραπάνω θεματική: «Σχέσεις», «Ποταμοί», «Προσωπική Φωτογραφία», «Όλα είναι δρόμος».

Γιατί οι νέοι; Ο Βασίλης Γιαγκόπουλος, επιμελητής της έκθεσης «…Με τον ανθό της νιότης» εξηγεί: «Αποτελούν το ομορφότερο κομμάτι της κοινωνίας. Η παρουσία τους ζωντανεύει τους χώρους που κινούνται: καφέ, πλατείες, γήπεδα, λεωφορεία, συντονίζονται στους ρυθμούς τους. Αιμοδοτούν τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό. Μας αμφισβητούν και τους αμφισβητούμε, σε μία διαρκή διαλεκτική της προόδου. Δημιουργικοί και ανήσυχοι γοητεύουν, αδρανείς και εφησυχασμένοι απογοητεύουν. Είναι καλοί και κακοί, όμορφοι και άσχημοι, έξυπνοι και αφελείς, μα πάνω απ’ όλα νέοι: η αποθέωση του εφήμερου, η γοητεία του ακατέργαστου».

To 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης CONTRAST/ΑΝΤΙΘΕΣΗ πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία της φωτογραφικής ομάδας Φωτοπόροι και την υποστήριξη των «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
EXOSTIS

Advertisements

"Every story begins with a single word"

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s